top of page
_DSC7608.jpg

Ellen Van Riet (33) is intussen vier jaar actief als holistisch energie coach.  Ze is dolenthousiast aan de slag om mensen te gidsen en inspireren naar een evenwichtig en gezond leven. En dit op alle niveaus, want gezondheid is echter méér dan alleen de afwezigheid van ziekte. Op haar goedlachse, doch no-nonsense manier wil Ellen van natuurlijke gezondheid en welzijn een aangenaam en haalbaar feit te maken. 

_DSC1136.jpg

wie is ellen?

In haar praktijken te Lembeke en Aalter verzorgt ze zowel 1 op 1 sessies, als maandelijks en jaarlijks terugkerende evenementen in groep.

Vanuit haar opleiding tot maatschappelijk werkster en gezinswetenschappen heeft ze inzicht in verschillende systemen en ervaring in het werken met mensen van verschillende achtergronden en leeftijden.

 

In alles wat ze vertelt en doet, staan bewustzijnsgroei en natuurlijk welzijn via VOEDING, VOELING & BEWEGING centraal. Ze reikt op een zachte manier zowel praktische als theoretische handvaten aan, telkens gesteund op de oeroude Oosterse levenswijsheiden van Yin/Yang en de vijf transformaties en seizoenen in onze natuur. 

 

Ellen volgde de afgelopen jaren een opleiding macrobiotiek en holistisch life coach bij Marijke De Coninck, Tinne Tomme en Oliver Cowmeadow van de Avalonhoeve en International Macrobiotic School.

Ze is alsook gecertificeerd voedingsadviseur (opleiding bij dokter Geert Verhelst) en (theta)healer®.  

Ze volgde de afgelopen jaren verschillende cursussen waaronder energetische massage (bij Nadine Van der Aa) en Access Bars™. 
Ze blijft bovendien haar geest verruimen via zelfstudie en volgt op regelmatige basis lezingen (van Rik Vermuyten). 

"Ik leg een stuk van mijn ziel in NaturEllen en dat doe ik vanuit mijn eigen verhaal.

Mijn eigen rugzak.

Dat maakt dat ik je met heel veel ervaring, zachtheid en begrip kan begeleiden

op jouw weg naar jouw essentie en jouw kern. Met mijn hart en ziel." 

 

Hoog sensitief kind zijnde, heeft Ellen later - op jongvolwassen leeftijd - aan den lijve mogen ondervinden wat ons typisch Westers voedingspatroon en onze gejaagde maatschappijcultuur op lange termijn met je lichaam doen; niet veel goeds…

 

In 2010 werd ze ernstig invaliderend ziek en kreeg ze de diagnoses endometriose, fibromyalgie, leaky gut en chronisch vermoeidheidssyndroom.

Ze leed ook aan verschillende voedsel allergieën en intoleranties. 
Op haar 25e was Ellen bijna volledig rolstoel afhankelijk en had ze volgens de artsen niet lang meer te leven. 

 

Intussen heeft ze op eigen kracht haar energie voor het grootste deel teruggewonnen. Dit heeft ze hoofdzakelijk gedaan via een aangepaste voedings- en levensstijl. Ze heeft de afgelopen jaren heel veel zelfonderzoek en -studie gedaan. Dit werd - in combinatie met de vele studies - de basis van haar droom: een eigen praktijk oprichten om haar kennis en ervaring met de wereld te delen.

bottom of page